قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل تصویب شد طرح جدید ترامپ برای اوکراین اعلام شد چین انحصار هواپیمایی ایرباس و بوئینگ را می‌شکند ریاض و واشنگتن به تفاهم تاریخی در همکاری هسته‌ای رسیدند ادعای ترامپ درباره ایران: احتمالاً به توافق برسیم وقوع انفجار‌های مجدد در شهر خان‌یونس/ ۱۴ نفر به شهادت رسیدند درخواست عراقچی از اعضای شورای حکام برای مخالفت با قطعنامه تروئیکای اروپایی هشدار ایران: فشار‌های غرب، شورای حکام آژانس را به سیاسی‌کاری کشانده است عراقچی: توافق برای صفرشدن غنی سازی هسته‌ای را خیانت می‌دانیم یک منبع آگاه: ادعای بررسی توقف غنی‌سازی از سوی ایران «کاملاً جعلی» است زلنسکی: تبادل زندانیان با روسیه را از سر می‌گیریم نتانیاهو وارد خاک سوریه شد دستور ارتش اسرائیل برای تخلیه برخی روستا‌ها در جنوب لبنان ترامپ: ایران به‌شدت خواهان توافق است! / سرمایه‌گذاری عربستان به یک تریلیون دلار می‌رسد آمریکا با سوریه تفاهم‌نامه گازی امضا کرد

آمریکا به بن‌ سلمان مصونیت قضایی نداد

منابع دیپلمات آمریکایی اعلام کرد که دولت واشنگتن به محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان مصونیت قضایی نداده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۱۲ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 02
کد خبر: ۱۱۶۱۸۲

 به گزارش راهبرد معاصر منابع دیپلماتیک آمریکایی امروز به وبسایت سعودی‌لیکس گفتند که دولت ریاض بشدت نگران محکومیت «محمد بن سلمان» در پرونده «سعد الجبری» مقام سابق سازمان اطلاعات سعودی است و از این رو از دولت واشنگتن درخواست ارائه مصونیت قضایی برای بن سلمان کرده اما با مخالفت شدید آمریکایی‌ها مواجه شده است.

طبق گفته منابع آمریکایی، وزارت خارجه عربستان سعودی این درخواست را از همتای آمریکایی‌اش کرده اما پاسخ شنیده است که بن سلمان نمی‌تواند مصونیت قضایی داشته باشد و اضافه بر این پرونده‌ای علیه وی وجود دارد که همچنان در دادگاه‌ها بررسی می‌شود.

منابع دیپلماتیک دیروز گفتند که محمد بن سلمان بشدت وارد عمل شده و گروههای فشار را برای صدور حکم به نفع وی در دادگاه به کار گرفته است. همچنین در هیأت وزیران سعودی مبلغ هنگفتی برای استفاده از گروههای فشار در آمریکا تصویب شده تا هر طور شده «سعد الجبری» در شکایتش علیه بن سلمان راه به جایی نبرد.

الجبری که در سال ۲۰۱۷ به کانادا گریخته، در سال ۲۰۲۰ در دادگاهی در واشنگتن علیه بن سلمان شکایت و او را به تلاش برای ترورش متهم کرد.

از این رو بن سلمان اعتمادی به موفقیت وکلایش در دادگاه ندارد و همزمان گروههای فشار را نیز به خدمت گرفته است.

دو روز پیش نیز دادگاهی در آمریکا شکایت مطرح‌ شده توسط یک شرکت دولتی سعودی علیه «سعد الجبری» را رد کرد و حکم داد که با توجه به استفاده دولت ایالات متحده از یکی از اختیاراتش برای جلوگیری از انتشار اطلاعات محرمانه نمی‌توان به پرونده مذکور رسیدگی کرد. این حکم به منزله شکست «محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی در جدال حقوقی با «سعد الجبری» محسوب می‌شد.

سعد الجبری معاون ولی‌عهد سابق سعودی «محمد بن نایف» پیش از کودتای بن سلمان در ژوئن ۲۰۱۷ بود و پست مشاور امنیت ملی در وزارت کشور سعودی را بر عهده داشت.

گفته می‌شود الجبری اسنادی در دست دارد که می‌تواند بشدت علیه بن‌سلمان به کار گرفته شود و ولی‌عهد سعودی به همین دلیل دنبال استرداد او به خاک عربستان است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار